tisdag 10 juli 2012

Utflykt med konst och natur; WanåsÖnskade mig en utflykt till Wanås som morsdagspresent (utflykter är ju den perfekta presenten! i stället för ännu en onödig grej som ärligt talat nästan alltid är bortkastade pengar), jag hade aldrig varit där innan och det är ju en bit att åka härifrån. Själva parken (som är det bästa) är öppen hela året men byggnaderna och caféet har bara öppet vår/sommar. Parken är för dels en härlig naturupplevelse, det är ju ett stor område och många stigar, nästan svårt att vara säker på att man sett allt - för det finns ju massa konstverk som är utställda i naturen. Jag gillar verkligen den här typen av konstupplevelse, man är ute, det finns överraskningsmoment och ganska mycket humoristiska konstverk. Barnen gillar också att springa runt i skogen och uppskattade gungträdet med massvis av gungor i olika höjd. Installationen med en barnröst som ropar på mamma och pappa tyckte tvååringen var lite förvirrande. Wanås ligger ju lantlig och det finns kor och hästar i närheten - ett plus om man som vi har ett djurtokigt barn. På Wanås finns både en butik och ett café som sympatiskt nog satsar på ekologiskt och närodlar - pluspoäng på det. På menyn finns tex pasta och  köttbullar till barnen och paj, smörrebröd och lite rejälare rätter till de vuxna. Självklart kan man även fika och köpa glass.Caféets hela meny hittar du här.


Prisnivå; 100 kr för ett säsongskort för vuxna; när byggnaderna är stängda kostar det 50 kr. Maten på caféet är ganska dyr men priset motiveras av att det är god kvalitet och närproducerade råvaror.

Barnvänligt; Ja visst! Roligt att springa runt och titta på knasig konst, mysigt utecafé (barnstol finns), djur nära intill.

Ta sig dit; Man kan åka buss från Hässleholm men i och med att de bussarna bara går varannan timme på helgerna känns det inte som ett realistiskt alternativ om man bor lite längre bort ifrån. Wanås ger sympatiskt nog rabatt till alla som faktiskt åker buss.

Göra här; Titta på konst och njuta av naturen, äta och fika. Känns som det räcker ganska långt.

Senast besökt; Maj 2012

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar