tisdag 10 juli 2012

Utflykt i stadsnära natur; Pålsjö skog

Pålsjö skog är ett stort naturområde i norra Helsingborg, här är mysigt att promenera omkring särskilt på våren när löven nyss slagit ut och allt är supergrönt och det är vitsippor på marken. Pålsjöpavilongen ligger bra till om man inte har med sig matsäck, här kan man äta våfflor, mackor, paj och sallad. Och fika och glass förstås! Precis vid pavilongen ligger en liten lekplats annars erbjuder "skogen" stockar att klättra på, stubbar att hoppa från och grenar att bygga kojor med. Man kan promenera upp mot Pålsjö kyrkogård eller ner mot Pålsjö Mölla - eller både ock. Jag tycker det är trevligt att promenera från Pålsjö ner mot havet och sen längs strandpromenaden in mot centrala Helsingborg.

Prisnivå; Naturen är som sagt gratis, Pålsjöpavilongens priser känns hyfsat prisvärda, mackorna kostar 69 och är rejäla och serveras med sallad, och salladerna är goda och fräscha.

Barnvänligt; Jadå! Det här är så himla lättillgänglig natur, det är bra tycker jag, då kan många ta del av den, Det är bra att leka ute i naturen och mina barn äter gärna varma mackor till lunch. Barnstol finns. Även här såg vi ankor, och det räcker för att lilla ska vara nöjd.

Ta sig hit; Stadsbuss inom Helsingborg, eller cykla eller gå

Att göra här; Promenera, titta på Möllan, Pålsjö slott och/eller Thalassa. Går man neråt havet till kan man även gå landborgspromenaden in mot centrala Helsingborg. Landborgspromenaden består av mycket trappor och fungerar inte så bra med barnvagn, passar däremot utmärkt för studsiga barnben.

Senast besökt; Maj 2012

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar