torsdag 12 juli 2012

Utflykt i naturen; Glumslövs backar

Glumslövs backar/Hilleshögs dalar är en fantastisk naturupplevelse. För det första är utsikten från Landskronavägen ner över backarna och havet och ven fantastisk, så här bör man inte bara åka förbi utan stanna och beundra utsikten. Gärna när rapsen blommar. Glumslövs backar ligger precis efter samhället Glumslöv, från den lilla parkeringen längs Landskronavägen går en stig ner mot Sundvik och havet. Här kan man gå i maklig takt, titta på naturen och kossorna som betar i backarna. Nere i Sundvik kan man om man orkar fortsätta Havsleden  -  till Ålabodarna är det inte så långt. I Ålabodarna finns ju Helgas hamnkrog och en liten hamnkiosk med enklare fika om man är hungrig eller fikasugen. Annars kan man ta med sig matsäck och äta den nere vid havet i Sundvik.
Prisnivå; Gratis (om man inte äter i Ålabodarna),

Barnvänligt, Stigen ner till Sundvik och havet funkar med barnvagn, och för skuttiga barnben, Havsleden är inte lämplig att gå med vagn. Skönt att gå ute i naturen o kul att titta på kossor!

Ta sig hit; Buss 220 kör förbi parkeringen och man kan gå av vid hållplats Hildesborg, annars tar man bilen.

Göra här; Njuta av naturen, och som sagt men kan fortsätta gå havsleden, men det blir ju lite knöligt om man har bilen uppe på Landskronavägen...

Senast besökt; April 2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar