tisdag 10 juli 2012

Havsnära utflykt; Borstahusen

Borstahusen är ett mysigt litet fiskarläger norr om Landskrona, man kan gå ut på piren i hamnen och titta på båtar och man kan bada. Dessutom finns en liten lekplats precis vid havet. Vill man äta kan man göra det på Pumphuset -som ju även fungerar som konsthall, Borstahusens hamnkrog, eller den lilla fiskeboden precis vid hamnen. Precis innan man kommer ner till havet finns även Erikstorps kungsgård. Norr om hamnen ligger Borstahusens camping, där ligger ytterliggare en lekplats och en badplats, man kan även köpa glass här och här finns också Restaurang Seven. Vi har ätit på Pumphuset flera gånger och de har haft ett schysst sommarlunchkoncept tidigare år som de tyvärr verkar skippat nu.. Fullständig meny och priser finns på  restaurangens sida. Pumphuset har god mat och fin utsikt, och även om det inte står på menyn fixar de en barnvänlig hamburgare utan problem. Vi har även testat den lilla  fiskeboden, då åt vi varmrökt lax med potatissallad, helt ok, men iaf för oss är det svårt att hitta nåt barnen vill äta här. Nu har det öppnat ännu ett fiskställe, de har ett shysst koncept med tex Hvenburgare (friterad torsk i bröd), och annan lite enklare mat. Modesta priser runt 70 kr. En varm sommardag testade vi även hamnkrogen och åt goda musslor o friterad spätta. Priserna är rel. höga; barnmaten kostar 95 kr och övriga rätter ligger på 165-265 kr.

Om man vill kan man gå till Borstahusen från Landskrona på barnvagnsvänliga vägar, sen fortsätter Havsleden upp förbi Sundvik, Ålabodarna och ända till Fortuna strand i Rydebäck. Den delen ska man dock INTE gå med vagn, utan endera får barnen sitta i bärsele eller vara stora nog att gå.

Prisläge; Hamnen, havsleden, lekplats, bad mm är givetvis gratis, Pumphuset är relativt dyrt men värt pengarna, lunchen kostar runt 95 kronor vanligtvis, men under sommaren är lunchen lite dyrare ca 150 kronor.

Barnvänligt; Ja, barnen kan leka och bada och titta på båtar. Och äta goda burgare.

Ta sig dit; Det går stadsbussar från centrala Landskrona till Borstahusen. Bor man nån annanstans är det nog smidigare med bil. Eller är man hurtig och går havsleden från Rydebäck, Sundvik eller Ålabodarna.

Göra där; Det är nära till Landskrona och Karlslundsparken.

Senast besökt; Juli 2013

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar