tisdag 10 juli 2012

Utflykt med djur och fina omgivningar; Fredriksdal

Fredriksdal är museum och park i ett, här finns gamla stadskvarter (med bl.a ett gammalt apotek, en lanthandel mm), Grafiska muséet,  mycket grönytor, kryddträdgård, rosenträdgård, mycket fina blommor och växter. Gott om plats att springa på och en naturlekplats för barnen. Dessutom finns här djur; hästar, kor, hönor, katt, Linderödsgrisar (jättestora!), en getabock, får, ankor mm. Här är mysigt att gå runt, just nu är det en fjärilsutställning och barnen kan rita fjärilar och spela jättememory med fjärilsmotiv, och det finns mycket att titta på. Caféet inne på Fredriksdal har ju jättebra förutsättningar, det är verkligen en supermysig miljö men tyvärr är utbudet ganska tråkigt, och maten känns inte prisvärd. Till barnen finns pirat-pasta (spagetti med köttfärsås) och det brukar ju gå hem hos de flesta, en mini-portion visar det sig som inte känns värd att betala 65 kronor för. Vi ber faktiskt om påfyllning när vår 6-åring slukat första portionen, vi får en portion efter lite knorr om att det ju är barn-pasta (eh, jo hon är ett barn och för 65 kronor vill jag att hon äter sig mätt) och även andra portionen slinker ner utan problem (kan ju tillägga att vi gick dit när caféet öppnade dvs kl. 11.00 och hon innan ätit macka). Vi vuxna äter ganska god paj även om 95 kronor känns väl mycket för en pajbit med sallad. Här finns även glass, kaffe och möjlighet att fika. Barnstolar och synnerligen barnvänlig miljö. Det är verkligen synd att caféet inte är bättre men man kan ju alltid ta med sig mat/fika - det finns gott om ställen att picknicka på. På Hedströms affär kan man köpa Ängelholmsglass och här finns även blomsterbutiken Flora Linnea. 

Prisnivå; Entré 80 kr för vuxna känns mycket även om barnen går in gratis. Kulturkortet gäller här. Caféet har dyra små mackor, paj  95 kr, barnpasta 65 kr (som sagt en pytteliten portion) och känns inte prisvärt alls.

Barnvänligt; Absolut! Många djur och stora ytor, mysig miljö, och mycket att titta på. Men man ska nog ta med matsäck.....

Ta sig hit; Stadsbuss 7, 1 och 22 går förbi Fredriksdal, bor man i Helsinborg kan man förstås gå eller cykla (jo, man kan faktiskt det!).


Att göra här; Om man tröttnat på Fredriksdal eller blir överraskad av dåligt väder ligger Tropikariet Tropikariet alldeles intill.

Senast besökt; Juli 2012

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar