söndag 18 november 2012

Höganäs saluhall

Jag nämnde Höganäs Saluhall i ett lite mer allmänt inlägg om Höganäs  men ett sånt här superställe förtjänar helt klart ett eget inlägg! Höganäs Saluhall drivs av folket bakom Grand Hotel i Mölle och här har man satsat på en saluhall med lokalproducerade varor och hög kvalitet. Trevligt att handla här och veta att tomaterna kommer från exempelvis Vikentomater. Här kan man handla med gott samvete, produkterna är väl valda, som sagt närproducerade och ofta ekologiska. De saluför även sitt eget märke HDO - Höganäs Delikatess Original och bakar såklart eget bröd på surdeg. På nedre plan finns ett café, här kan man fika (såg väldigt gott ut, men vi har inte testat) och det finns lättare mat som mackor och sallader.

På övre plan i den fantastiska lokalen finns restaurangen; här kan man äta lunch dagligen, lördagar erbjuds shoppinglunch (varierar varje lördag) och på söndagar kan man äta drejarbrunch här. Ibland har de även speciella erbjudanden, nån vecka sen hade de asiatiskt buffe - låter ju väldigt gott. Och nu till jul blir det såklart julbord. Men vi var ju där idag och premiäråt således brunch. Och vilken brunch! Såklart håller maten hög kvalitet. Redan när man kommer upp för trappan blir man glad- lokalen är så häftig och fin och de har dukat upp fint med all mat. På buffén finns bla. frukt (apelsin, kiwi, päron), bröd (deras egna nybakade), diverse pålägg (mortadella, leverpastej, goda korvar), Grönsakstillbehör (tomat o löksallad, aubergine m koriander, zucchini), varmt (goda korvar av olika slag, bacon, äggröra, bönor), amerikanska pannkakor med tillhörande grädde, lönnsirap, nutella, smootie, soppa, efterrättspaj mm. Te eller kaffe och vatten (kolsyrat eller naturellt) ingår. Brunchen kostar 145 för vuxna och är väl värd priset. För barn gäller konceptet 10 kr/år. En liten plutt äter med andra ord väldigt billigt och Saluhallen bjöd tom på vår tvåårings mat. Trevligt! Blott 60 kr för stora känns också prisvärt. Det här konceptet är ju ett bra koncept för oss som har två ganska små barn som äter bra! Och det var väldigt gott. Och trevligt. Mysigt att sitta där en gråruskig dag som denna och äta god mat. Vi blev rätt frälsta allihopa och kommer mer än gärna tillbaka hit.

Prisnivå; 145 för brunch, lunch 89, shoppinglunch 129 kr

Barnvänligt; Ja, stor lokal vilket jag tycker är skönt, bra system för att ta maten, lugn stämning trots mkt folk, massvis med gott att välja på.

Ta sig hit; Buss 220 t Höganäs; annars bil

Göra här; Man kan passa på att ta en titt på nån av butikerna på Höganäs Outlet, jag brukar inte ägna mig så mkt åt outlet-shopping, tycker det är trevligare att "gå på stan" i en stad, men jag gillar Lager 157 som finns här (och bl.a i Sågmyra så jag åker dit ibland när jag är "hemma" i Dalarna"). På "Lagret" har de förutom diverse märkeskläder till max halva priset sitt eget mkt prisvärda märke. Mycket bra barnkläder också.

1 kommentar:

  1. gertie Leonardsson3 december 2012 10:25

    Vingänget från Klippan och vi från Kvarng.Höganas,åt Jultallrik den 28 nov.Alla lika nöjda,gott lagom,en perfekt service av tjejen.Gertie-Gert

    SvaraRadera