onsdag 11 juli 2012

Utflykt med djur; Tropikariet

Tropikariet i Helsingborg är ett bra utflyktsmål när det är lite sämre väder, det kan dock vara VÄLDIGT mycket folk och så kan man få vänta på att komma in. Vi har varit på Tropiariet två gånger, nu senast i våras, och det är ett schysst ställe där man kommer nära djuren. Våra barn har nästan gillat Hajrevet bäst, där kan man titta på små hajar och fina fiskar. Regnskogsnatt är en ganska ny avdelning med nattlevande djur, eftersom det är ganska mörkt kan vissa barn tycka det är lite läskigt, medan andra bara tycker det är spännande. Man går runt i de olika avdelningar och många djur hoppar runt fritt och man kommer nära djuren. Lemurerna är väldigt gulliga - de ser ut som gosedjur - väldigt fascinerande! Även alla små aporna är väldigt roliga att titta på. Det finns även en kunskapshörna, en butik (med väldigt många gosedjur med lite ovanligare djur), och ett café - där man sitter precis vid Surikaterna, så fikastunden blir garanterat poppis hos barnen. Caféet har lättare rätter som olika mackor och korv med bröd och såklart finns även kakor o glass.

Prisnivå; 100 kr för vuxna, 50 kr för barn mellan 3-12 åt, caféet är inte jättedyrt men det är ingen fantastiskt utbud, vi tycker nog ändå man kan fika här, eller äta en kort - just för att sitta vid surikaterna.

Barnvänligt; ja, men det kan vara lite trång och barnvagnen ska man nog inte ta med in i de olika områderna, Barnstol finns i caféet som även säljer barnmat.

Ta sig hit; Stadsbuss inom Helsingborg,

Göra här; Fredriksdal ligger alldeles intill om man vill titta på mer djur.

Senast besökt; Mars 2012

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar