söndag 15 juli 2012

Utflykt med djur och natur; Skånes djurpark

Skånes djurpark är nordens största djurpark och är ett både välkänt och kanske ganska uppenbart utflyktsmål. Vi har inte varit där innan och idag var det perfekt väder för en utflykt så vi bestämde oss för att åka dit. Djurparken har ju inriktat sig på nordiska djur; här finns älgar, björnar, lodjur, bisonoxar, sälar och en massa andra djur. Ett populärt inslag är barnens zoo där man kan gå in och klappa får och getter, där finns även kaniner och hästar. Det är väldigt fin natur i den här delen av Skåne så parken har bra förutsättningar - och det är mysigt att gå omkring här. Man får dock vara beredd på att inte se alla djur, eftersom de kanske inte är ute. Vi saknade bra information om djuren och tyckte ofta skyltarna som fanns kunde placerats ut på fler ställen.

Förutom djuren finns även små lekplatser här och där och även en stor naturlekplats med en rolig hinderbana. För en extra avgift finns ponnyridning och även vattenrutchbana. Det här är en sån där utflykt man kanske gör en gång om man nu inte bor nära Skånes djurpark, för dels är det en bit dit och dels blir det ju faktiskt ganska dyrt. 440 kronor för oss tre (lilla går in gratis), känns ganska mycket och sen tillkommer mat, glass mm. Jag hade väldigt låga förväntningar på maten men blev faktiskt positivt överraskad; dels fanns lite mer att välja på en vad jag trott och alla blev nöjda och tyckte maten var god. Till barnen finns korv, pannkakor, pasta med köttfärssås och hamburgare. Det är lite "gatukök" över serveringen men det fanns några oväntade alternativ som sallad och falafel. Vill man ta med mat finns både grillar man kan använda samt många ställen man kan sitta på.

Prisnivå; Dyrt - entré vuxen 180 kr, barn över tre 80 kr. (det finns möjlighet att köpa årskort till ett ganska förmånligt pris), maten är förvånansvärt prisvärd!

Barnvänligt; Ja, jag hade nog inte åkt hit om jag inte hade haft barn....

Ta sig hit; Man kan åka buss från Höör men annars är det bil som gäller..

Göra här; Titta på djur o leka, gulligast var kanske vildsvinsungarna, häftigast björnarna och roligast hinderbanan

Senast besökt; Juli 2012

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar