torsdag 12 juli 2012

Landskrona; stadsutflykt

Det är lustigt med Landskrona, stan har ju alla förutsättningar på sätt och vis; ligger precis vid havet med vacker natur runt omkring, många fina gamla hus, bra pendlingsmöjligheter både ner mot Lund/Malmö och upp mot Helsingborg. Men som bekant brottas stan med en hel del problematik. Men vi gillar ändå Landskrona, och brukar åka dit lite då och då. I dag började vi med slottsparken där vi tittade på ankor, sen gick vi in mot stan och jag reafyndade lite på Butik Mini. Jag brukar passa på att titta in här när jag är i Landskrona, det är en fin butik med kläder från bla Villervalla, Geggamoja och Esprit, och det finns även fina leksaker och spel mm.  Sen blev det en sväng på lekplatsen som ligger precis vid teatern/biblioteket - en ganska lagom liten lekplats att rasta barnen på. Vi brukar ofta hamna på Café 261, när vi är i Landskrona och det finns flera anledningar till det; De öppnar tidigt (mina barn klarar inte att vänta till 12.00 för att äta lunch, och så ska den lilla ju sova...), det ligger bra till, det finns en trevlig uteservering och de har goda mackor och sallader. Mackorna är ganska stora; man får de grillade mackorna i två delar så har man barn som inte äter så mycket kan två barn säkert dela på en macka. Efter lunchen blev det lite mer shopping eller ja i alla fall titt i affärer. Och så köpte vi lördagsgodis på Hemmakväll! När vi bodde i Malmö låg det en Hemmakväll precis över gatan så vi brukade köpa godis där och saknar den möjligheten lite nu - så därför; Hemmakvällsgodis, lite mer att välja på än på Hemköp om vi säger så..


Prisnivå; Lekplats och park är gratis, Café 261 är ganska prisvärt tycker vi med stora mackor för runt 50 kronor.

Ta sig hit; Går både buss och tåg.

Barnvänligt; Jadå, det blev ju både ankor och lekplats och Butik Mini har lite leksaker barnen kan leka med medan föräldrarna tittar/shoppar. Café 261 har barnstolar och grillade mackor går hem hos mina barn.

Göra här; Landskrona är ju en stad så såklart finns det många restauranger och caféer och mycket mer man kan göra om man vill; är man kultur/konstintresserad finns bla. Citadellet, Konsthallen och Muséet, Kolla på det här inlägget!

Senast besökt; juli 2012

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar