onsdag 11 juli 2012

Utflykt i Naturen; Jordbodalen

Jordbodalen, är en Ravin som ligger nära Folkets park i Helsingborg, i folkets park finns en liten lekplats, och Drop-in som är någon slags vatten-experiment för barn. Nere i själva Jordbodalen finns ännu en lekplats; en stor, rolig sådan med mycket grönytor runt omkring. Sen kan man gå längs gåsebäcken, dels kan man gå en slinga på 900 meter om man vill. Vi var här i våras och picknickade på köttbullar och mackor i vitsippshavet - mysigt. Det fanns ankor i bäcken också som lilla jagade glatt. När vi lekt och promenerat ett tag så var vi hungriga igen och gick genom Eskilsminne för lunch på Fröken Elins Skafferi. Fröken Elins är en riktig favorit, så skönt med en restaurang/ett café som inte tillhör en kedja, ett ställe som känns personligt, som har generösa portioner och MYCKET gott att välja mellan. Fröken Elins serverar lunch på vardagarna, och har café på lördagarna, nu på sommaren har de kvällsöppet på torsdagar och fredagar så passa på att gå dit! Fröken Elins har även en blogg och finns även på facebook. Sånt gillas! Vi har varit där på lördagar och ättit goda mackor och pajer men i sommar ska vi gå dit nån kväll. Efter lunch och fika hann vi även med lite andra lekplatser på vägen, en riktigt lyckad dag.

Prisnivå; Jorbodalen; Gratis, Fröken Elins känns väldigt prisvärt, man får väldigt generösa portioner, goda röror, brie, bröd osv.

Barnvänligt; Japp, Promenadslingan i Jordbodalen är barnvagnsvänlig, lekplatsen var rolig och ankorna gulliga. Fröken Elins personal känns väldigt hjälpsam vilket uppskattas.

Ta sig hit; Vi tog buss 219 från Rydebäck och gick av på Kvarnstensgatan sen. Från Helsingborg kan man åka stadsbuss.

Göra här; promenera, leka, mata ankor; på söndagar är det bakluppeloppis på söder (Bryggaregatan), vilket ligger nära hållplats Kvarnstensgatan.

Senast besökt; Maj 2012

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar