onsdag 5 september 2012

Köpenhamn Zoo

Köpenhamn Zoo är ett givet utflyktsmål om man gillar djur. För visst är det något speciellt att se tex apor, noshörningar, elefanter, giraffer, zebror, lejon, flodhästar och isbjörnar? Ska man jämföra Zoo i Köpenhamn med Skånes djurpark så tycker vi att Zoo är en betydligt häftigare upplevelse. Sen är naturen mysigare i Skånes djurpark, men den kan man ju för all del uppleva utan att betala dyr entré....

Vi har varit på Zoo två gånger, första gången var dottern 1,5 år och tyckte pingvinerna och aporna var roligast. Andra gången var förra året då vi tog med kusinerna som bor i Frankrike dit, Stora var 5½ och lilla var inte ens ett år. Fortfarande var aporna väldigt roliga, men även isbjörnen och girafferna var väldigt fascinerande. Och flodhästarna! Zoo är roligt att gå runt i, mycket djur att titta på och här finns även ett litet barn-zoo med bla getter man kan gå in och klappa. Alldeles intill finns en stor och rolig lekplats. Vid entrén finns en butik som säljer olika djurrelaterade grejer bla tröjor med fina tryck. Såklart kan man även äta, men Provianten som vi åt på har ingen speciellt rolig mat, det är pizzabitar, sallader och lite annat. Och man kan inte få vanlig vatten utan måste köpa vatten i flaska. Så har man möjlighet kan man äta någon annanstans innan man går in på Zoo.

Prisnivå; ett besök på Zoo blir ganska dyrt; vuxna 140 kr, barn from 3 år 80 kr (något billigare under lågsäsong). Maten är väl inte jättedyr men inte prisvärd heller.

Barnvänligt; Ja, absolut. Nytt är att man förutom ponnyridning även kan testa kamelridning - detta är dock bara för lite större barn.

Ta sig hit; Zoo ligger i stadsdelen Fredriksberg i Köpenhamn, buss 6a går från Huvudbanegården, man kan även åka tåg till Valby Station, eller Metro till Fredriksberg.

Göra här; Zoo blir lätt ett heldagsbesök men man kan som sagt passa på att äta nånstans i närheten eller på väg hit.

Senast besökt; Juli 2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar