lördag 14 juli 2012

Utflykt med blomsterprakt; Sofiero

Sofiero är en vacker park, rent av utnämnd till Europas vackraste park 2010!, Även om man inte är superintresserad av blommor och växter är det mysigt att gå runt här, särskilt nere i ravinen där såm stigar snirklar sig fram genom blomsterprakten. Mest känt är Sofiero kanske för sina Rododendronsom brukar blomma nån gång i maj, men såklart finns många andra fina blommor överallt. Det finns en del roliga konstinstallationer i parken som är roliga att titta på och som ofta även barn gillar. Nu är även Barnens Sofiero helt färdig och här kan barnen leka i lekstugor och det finns ett daglig program med bla sagoläsning. Här finns förstås själva slottet Sofiero som man kan gå in och titta i, en slottsbutik som säljer presenter och souvenirer och blomsteraffären Sofiero blomster. Här finns även Sofiero Slottsrestaurang som är en finare restaurang men på baksidan av slottet finns Glasveranda och Café, som vi tycker har ett bra utbud av mat och fika. Här kan man äta paj, mackor, sallad och till barnen brukar det finnas pasta och köttfärssås. Såg att Glasverandan har söndagsstängt när parken är stängd (oktober-mars) så det skulle kanske kunna vara en mysig höstutflykt? Gå runt i ett Sofiero i höstskrud och sen äta brunch låter som en rätt bar kombination om ni frågar mig. Men nu är det ju sommar och såklart öppet både i park, restaurang och glasskiosk.

Prisnivå; 80 kronor i entré för vuxna (om det inte är specialarrangemang), gratis för barn. Kulturkortet  ger fri  
entré. Caféet är kanske inte det billigaste men det känns inte dyrt eftersom maten är god och fräsch och det finns mycket att välja på.

Barnvänligt;  Absolut! det är kul att springa omkring nere i ravinen (men de smala stigarna kan vara lite trixiga med vagn), det finns även rolig konst att titta på, och god mat och glass!

Ta sig hit; Sofiero ligger i norra delen av Helsingborg, det går stadsbuss hit.

Göra här; Sofiero gård ligger alldeles intill.

Senast besökt; Maj 2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar