onsdag 25 juli 2012

Utflyktsakuten testar; Sommarland Själland

Sommarland Själland  ligger bara en halvtimme från svärföräldrarna så nu när vi var hos dem och hälsade på passade vi på att testa det. En fördel med den här typen av ställen är ju att när inträdet väl var betalt så är (nästan) allt gratis. En nackdel är ju att alla som inte är så intresserade av att åka/leka/bada ändå får betala samma pris. Vi var där en måndag, dels var det fint väder och dels tänkte vi att det kunde vara bra att undvika helgen. Eftersom vi inte hade långt att köra såg vi till att vara där när Sommarland öppnade dvs klockan 10.00 - ett väldigt smart drag eftersom det vällde in alltmer folk under dagen och det blev allt varmare. Sommarland Själland är ett ganska klassiskt sommarland - här finns lite av allt; ett vattenland, trampoliner, go-carts, lite djur, lekplatser, klätterställningar, och en liten tivoli del med olika åk-attraktioner. Efter lite hoppande på jättehoppkudden fortsatte vi till "mini legelandet" där karusellerna finns, det mesta här är ganska snällt; veteranbilar, barnkarusell, tåg, berg-och dalbana för barn mm.

 I delen av parken som kallas Amazonas finns en djungelstig - en ganska så lång stig med många roliga moment - balansgång, gå och hoppa mellan stockar, en hängbro mm. Perfekt för stora tänkte jag men hon ville inte prova. Inte heller ville hon prova klätterfidusen - en stor klätterställning där man spänns fast med säkerhetssele. Däremot var hästarna i Silver City roliga, tyckte både stora och lilla. Faktiskt finns det en hel del på Sommarland även för en som snart fyller två. Bla var det en lekborg full med trappor och roliga rutchekanor som lockade fram många skratt. Vattenlandet var också bra på det viset att det fanns en barndel som funkar även för barn som inte kan simma med roliga vattenrutchkanor mm. När jag frågade stora vad som var roligast blev svaret; Hästarna, berg-och dalbanan, linbana, flygplanen, trampolinen, och vattenruthckanan - nästan allt hon provat - ett ganska så bra betyg! Lilla gillade veteranbilarna, hästarna och trampolinen bäst men fick titta avudsjukt på storasystern när hon åkte grejer han var för liten för.

Prisnivå; Sommarland är dyrt; nästan 200 kr för alla över 3 år, förmodligen kan man hitta diverse erbjudande som gör det lite billigare.

Mat; Det finns gott om bord och ytor att ha picknick på om man vill ta med egen mat, annars finns flera olika matställen. En del av dem öppnar inte förrän 12.00 så vill man äta innan dess är utbudet ganska begränsat. Ett tips är att testa "Smagen af sommer", där man kan äta tapas och närproducerad mat, ett trevligt alternativ till de mer snabbsmatsaktiga ställena.

Ta sig hit; Tåget stannar mitt i parken, men bil känns smidigast.

Glöm inte ta med badkläder!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar