onsdag 11 juli 2012

Utflykt i naturen med god mat; Wallåkra stenkärlsfabrik


Wallåkra stenkärlsfabrik ligger vackert vid Råådalens naturreservat, så här kan man få den svårslagna kombinationen av vacker natur och god mat. Här finns "Borgen", och en trevlig promenadslinga man kan gå. Dessutom kan man kika in på Stenkärlsfabriken och kanske köpa med sig något fint hem. Under resten av året har krogen på Wallåkra stenkärlsfabrik bara söndagsöppet men nu på sommaren är det öppet varje dag - så passa på att åka dit nu i sommar! Förutom öppettiderna på dagen har de även grillkvällar fredagar och lördagar. Sommarmenyn hittar du här. Vi har varit här och gått i naturreservatet flera gånger och även ätit vid några olika tillfällen. När vi gifte oss 2010 fick vi ett presentkort (återigen en så perfekt present - att få äta gott på ett fint ställe) men det dröjde ett år innan vi löste in det. Vi åt jättegoda burgare och smaskig sallad - och det kändes väldigt lyxigt och trevligt. I butiken kan förutom stenkärlsgods köpa lite delikatesser och även glass. Vill verkligen rekommendera ett besök i denna oas!

Prisnivå; Naturupplevelsen är som vanligt gratis, maten kostar från 75 till 145 (Barnpasta 65).

Barnvänligt; Jadå! Jag gillar att kunna äta utomhus i trevliga miljöer med barnen, och det finns Pasta Bolognese till barnen (Men stora åt barnanpassad burgare förra året - gott!). Och det är trevligt att gå i Naturreservatet längs Rååån.

Ta sig hit; Det går tåg till Vallåkra, men det är nog smidigast med bil.

Göra här; Om man vill titta på mer stengods kan man kika på intressanta Raus Stenkärlsfabrik där även den japanske konstnären Yoshio Nakajima har sin ateljé. Tomatens hus ligger också nära om man vill svänga förbi och köpa tomater eller nåt annat gott.

Senast besökt; sommaren 2011 (krogen), vintern 2012 (naturreservatet - se bilden)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar