söndag 12 januari 2014

Sjöfartsmuséet

Förra söndagen åkte vi till Helsingör! Vi började med att äta brunch på Kulturvärftet, där de serverar söndagsbrunch 11-13.30. Ganska prisvärd brunch för 120 kr (hälften för barn) och det fanns mycket gott; Paj, lax, sill, smoothie, pannkakor, ägg, räkor, korv, pain au chocolat, bröd, ost, kaffe, te mm. Det jag saknade var sallader eller någon form av grönsakstillbehör och kannor m vanligt vatten. Personalen var tyvärr oerhört nonchig och inte alls serviceminded -synd. Jag tycker stället har potential och det känns precis lagom fint/avslappnat med en treåring.

Efter maten ville vi spana in det nya sjöfartsmuseet som ligger väldigt strategiskt mellan Kulturvärftet och Kronborg. Här är rätt dyrt att gå in - vuxen kostar 120, men har man med sig barn blir det ändå rätt så prisvärt i o med att de går in gratis. Muséet är ju uppbyggt i det gamla varvet och ligger liksom under marken - väldigt spännande tyckte treåringen att springa omkring på lutande golv o det fanns mycket att lyssna på i hörlurar. Utställningen är lite märkligt planerad, vi var där under jullovet o det var rätt mycket folk och det blev lite trångt i vissa gångar där det var väldigt smalt. Sen tycker jag de kunnat lyfta fram vissa delar tydligare - tex kunde man ta en bok och med den göra upplevelsen lite mer interaktiv genom att köpa o sälja olika saker i olika hamnar - stationer på muséet och detta såg vi ingen info om alls. Butiken är ganska rolig, och här finns ett café med lättare mat. Vi var ganska nöjda med vårt besök - känns kul att ha varit där, men för mig känns det här som ett engångsställe - känns ganska osannolikt att vi skulle gå in där igen.

Prisnivå; Som sagt dyr entré, hade jag varit ensam vuxen utan barn hade jag tyckt 120 spänn kändes mycket. Brunchen kändes hyfsat prisvärd, vi hoppas missarna var en engångsföreteelse!

Barnvänligt; Ja, som sagt spisehuset på kulturvärftet känns väldigt lagom m barn, rymligt o inte för fint. Ganska mycket att välja på på brunchen men våra barn hade grundat med en "pölse" på båten o var inte jättehungriga.

Ta sig hit; Gångavstånd från färjan/tågstationen i Helsingör

Göra här; Kronborg o Kulturvärftet ligger granne med muséet, eller en sväng på stan i Helsingör.

Senast besökt; januari 2014

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar