söndag 7 oktober 2012

Landborgspromenaden

Landborgspromenaden är trevlig att gå, om man går hela vägen från Raus upp till Sofiero blir det en lång promenad på ca 14 kilometer. Södra sträckan mellan Raus och Kärnan är till största delen vanliga gång och cykelvägar, men på norra delen från kärnan och norrut, förbi Pålsjöskog är det smalare stigar och mycket trappor. Här går man med fin utsikt ut över havet och staden. En rolig kombination av natur och stad! Om man vill kan man gå till exempel från Kärnan till Pålsjö eller tvärtom. En ganska lagom promenad på lite dryg 3 km. Vill man äta kan man passa på att göra det i stan, tex på nån av dessa ställen; Ett schysst ställe som är söndagsöppet är Viva Café som har mycket gott att välja mellan, här har vi ätit många gånger. Till barnen finns hamburgare eller köttbullar och de vuxna har mycket att välja på; olika rejäla mackor med klyftpotatis till, wraps, brunch, sallader....

Prisnivå; Promenaden är gratis och Viva är prisvärt

Barnvänligt; Ja, alla trappor gör att man inte ska gå här med vagn, bärsele eller studsiga barnsben är bäst. Viva är schysst att ta med barn till.

Ta sig hit; Tåg eller buss till knutpunkten om man går från Kärnan.

Göra här; Man kan ju börja uppe i Pålsjöskog och sen gå ner mot stan...eller passa på att göra nåt i stan, finns många alternativ.

Senast besökt; Sommaren 2012 (äldre bild)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar