lördag 13 oktober 2012

Tema; Om det regnar

Regniga och ruskiga dagar är det inte alltid så roligt att vara utomhus. Om man ändå är utflyktssugen eller vill hitta på nånting kommer här några tips.

Tropikariet är mysigt om man gillar djur. Terrariet i Folkets park i Malmö har ett lite liknande koncept men Tropikariet är både större och bättre och kanske framför allt närmare.

Kulturen i Lund har en tillfällig Alfons Åberg-utställning, Detta är en utställning barnen där kan leka, klä ut sig, pyssla, läsa...

Om man gillar att bada kan man åka till exempelvis Karlslundsbadethttp://utflyktsakuten.blogspot.se/2012/10/utflyktsakuten-testar-karlslundsbadet.html i Landskrona. Badet är inte bara simhall utan här finns bubbelpool, vattenrutch mm.

På Malmö muséer finns bla ett akvarium i  Malmöhus slott, missa inte heller Teknikens och sjöfartens hus där man bla kan gå ombord en riktig Ubåt.Väldigt prisvärt 40 kr och då gäller biljetterna till alla muséerna.

Ett ställe jag är sugen på att åka till är Brios Lekoseum i Osby, detta är ett museum med leksaker barnen kan leka med. Låter kul, tycker jag.

Annars kan det ju också vara mysigt att gå på bio tex på Röda Kvarn i Helsingborg, eller bara sätta sig på ett lekvänligt fik och fika riktigt länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar