måndag 22 oktober 2012

Tema; Söndagsöppet

Helsingborg är ganska öde en söndag och många ställen har stängt. Synd tycker jag som tycker söndagar är en alldeles utmärkt dag att mysa till det med en lunch eller fika och gärna i kombination med en promenad eller nån aktvitet. Att typiska luchhak håller stängt är ju inte konstigt men caféer? Vi var rätt så bortskämda i Malmö med att de flesta ställen vi gillar ändå var/är öppna på söndagar, i Helsingborg får man anstränga sig lite mer för att hitta nåt som är öppet. Därför - lite extra cred till de som faktiskt har det;


Piazza Deli har brunch på söndagarna, ganska dyr sådan 245 kr. Har aldrig testat men de har ju goda grejer i normala fall så om man vill lyxa till det lite så....

Etoile som har blivit en ny favorit för mig har som vanligt goda mackor, soppa, goda juicer, kaffe, och du supergod frukost också!

Ett litet makeri som dock inte öppnar förrän 13.00 på söndagar har pasta, goda pizzor, mackor mm. Ett relativt nyöppnat ställe precis vid Dunkers. Jag och barnen åt pizza här i fredags och kommer gärna tillbaka. Trevlig personal!

Bistron på Dunkers har inte det billigaste utbudet, men gott är det och gott om plats för barn och barnvagnar. Kul att titta ut på båtarna i hamnen och schysst uteservering.

Café Viva är en gammal favorit för oss, vi har ätit här många gånger och blir alltid mätta och nöjda. Barnen kan få hamburgare eller köttbullar och de vuxna har mycket att välja på; goda mackor som serveras med klyftpotatis, wraps, brunch, hamburgare, sallader....

Även om jag/vi gärna väljer bort kedjor till förmån för ett personligare alternativ har ställen som Espresso house ofta bra öppettider och dessutom gillar jag faktiskt deras sortiment.

Beger man sig söderut mot Landskrona finns några till alternativ;

Café 261 har schyssta varma mackor och sallader och en trevlig uteservering. Dock öppnar de inte förrän 12.00 på söndagar.

Why not café inne på Citadellsområdet öppnar vid 11.00 på söndagar och har goda mackor och ofta en soppa. När vi var där igår blev vi dock informerade om att "den inte börjat med varma mackor än". Eh? Vad hände med att trevligt erbjuda sig att värma mackorna med en liten varning om att det kommer ta lite tid?

Bilden är från Café 261 - uteserveringspremiär tidig vår 2012

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar