lördag 1 september 2012

Louisiana

Louisiana är ett fantastiskt ställe! Först och främst är läget precis vid havet rätt spektakulärt, det allra bästa med Louisiana är nästan att gå runt i skulpturparken utomhus. Jag gillar konst utomhus, och konst utohus med fantastisk utsikt är ännu bättre. Men konsten inne är trevlig den också, här finns både permanenta och tillfälliga utställningar - ofta intressanta sådana. Mycket att titta på - muséet är ganska så stort och det tar ett tag att gå runt hela och titta på allt. Såklart finns en butik med mycket designprodukter, inte det billigaste men kanske man kan hitta en annorlunda present. Och så finns det förstås ett Café, konceptet verkar lite annorlunda än när vi var här sist, nu har de en  buffé som låter ganska trevlig och som barn betalar mkt mindre för. Cafét har även ett barnpaket som dock känns extremt danskt, med typ rågbröd, ost, gurka, banan och njae mina barn går inte riktigt igång på det.
Men i alla fall, åk hit! Och gör det när det är hyfsat väder så du/ni kan njuta av parken!

Prisnivå; Det blir ganska dyrt med ett besök på Louisiana; Vuxen kostar 95 kr, barn går in gratis, men så tillkommer transport dit och mat - men dock, värt!

Barnvänligt; Ja, det är roligt o spännande att springa runt här och titta på konsten, fantastisk miljö!

Ta sig hit; Tåg från Helsingör, gå av i Hellerup. Lagom promenad från Hellerup station.Tänk på att köpa biljett för hela resan i Sverige - blir mkt billigare.

Göra här; Louisiana känns som en heldagsutflykt.

Senast besökt; November 2009Inga kommentarer:

Skicka en kommentar