torsdag 6 september 2012

Södra Helsingborg
Jag har ju skrivit en hel del inlägg om Helsingborg - inte så konstigt det är ju vår närmaste stad! Jag har då fokuserat ganska mycket på norra delen av Helsingborg, bl.a. mina/våra favoriter. Men glöm inte bort den södra delen av stan! Helsingborg är ju lite lustigt på det viset, dels att staden är så avlång och dels att den är så uppdelad i norr och söder.  I allafall, jag gillar södra Helsingborg, tycker det har lite Möllanpotential sådär. Tyvärr har många caféer som legat här stängt - tråkigt att det inte lönar sig....Men det finns ju annat som är bra; I och med att Pingstkyrkan öppnade second hand affär precis vid Gustav Adolfs torg så finns det äntligen en rolig second hand affär i centrala stan. I affären finns även ett fik med mackor och fika till schyssta priser. På torget finns även torghandel - främst frukt och grönsaker, här är det billiga priser men får ha lite koll på vad man köper, allt är inte alltid superfräscht. Men å andra sidan, det är det inte på Hemköp heller...


Söderpunkten är kanske inte så roligt men ganska praktiskt och här finns ju stans enda Din Sko butik. Vill man äta här i krokarna finns ett gäng restauranger att välja mellan, bla ett flertal med libanesisk mat. Vi brukar äta på den som helt enkelt heter Libanesisk restaurang. Prisvärt och gott och man får MYCKET mat. Går man lite längre in mot norra delen ligger Café Krook precis vid Stadsbiblioteket, här finns bla. pasta och mackor och god fika,  och de nya ägarna är trevliga och hjälpsamma. Både vid stadsbiblioteket och vid GA torg finns lekplatser, den vid bibblan är större och trevligare.

Missa inte bakluckeloppisen på söndagar! Ligger längs med Bryggaregatan, i närheten ligger en stor o bra lekplats på ett litet grönområde.

Prisnivå; Prisvärt; Billig torghandel, loppis o second hand är bra både för plånboken o miljön, och restaurangerna här har prisvärd mat.

Ta sig hit; Tåg till Knutpunkten, eller buss till tex Gustaf Adolfs torg

Göra här; Ja man kan ju testa någon av de andra favoriterna  eller gå ända upp till hamnen  och liksom ta in "hela" stan på en och samma gång.

Senast besökt; Sommaren 2012 (Bilden är från Café Krook)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar