söndag 5 maj 2013

Trollenäs


I dag gjorde vi en utflykt till Trollenäs slott, själva slottet kan man se på guidade gruppvisningar, men det går bra att gå runt i slottsparken och att besöka Café Borgstugan, som ligger intill slottet. Väldigt mysig miljö här, med parken, en fin gammal kyrka, slottet, Saxån som rinner förbi alldeles intill, några ankor, några gungor och en väldigt mysigt uteservering. Med Trollenäs som utgångspunkt finns även tre olika slingor man kan gå, den kortaste är 1,2 km och den längsta 3,5 km. Vi gick en del av trollestigen (slingan på 3,5 km) och det var väldigt fint där; det börjar precis bli grönt, och marken lyste av gulsippor.  Café Borgstugan  har öppet mellan 12.00- 15 varje dag under vår/sommar. Utbudet av mer matiga grejer var, Bagels för 55 kr , Paj för 75 och  kr, grillade mackor för 65. Bagelsen var ganska små och kanske därför inte så prisvärda, har svårt att föreställa mig att någon blir mätt på dem, Stora grillade mackor som såg goda ut, och våra pajer (smördegspajer med bla kronärtskocka ia) var väldigt smaskiga. Många olika sorters hembakta kakor - här finns mycket som frestar., från 5 kr för småkakor till 40 kronor för pajer mm, och de kör även ett koncept med kafferep. Här finns även glass. Med så mysiga omgivningar  och jag tycke detta var ett riktigt toppen- utflyktsmål.

Prisnivå; Gratis natur, caféet har en mysig gård, goda pajer o mackor o har mycket att välja på vad gäller fika - och rimliga priser.

Barnvänligt; Ja, roliga backar, fina blommor, ankor, en bäck att titta efter fiskar i, dessutom ordnar caféet en skattjakt för barn.

Ta sig hit: Lättast med bil om man inte bor i Eslövstrakten.

Göra här; Vi har mycket kvar att upptäcka i den här delen av Skåne, kanske passa på att upptäcka Eslöv, annars är det inte så långt till Bosjökloster.

Senast besökt; Maj 2014

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar