söndag 12 maj 2013

Stationen Röstånga

Stationen Röstånga är ett väldigt bra utflyktsmål om man vill kunna kombinera bra mat i mysig miljö med hänförande vacker natur. Och vem vill inte det? En del känner kanske till Fröken Elins på Eneborg i Helsingborg? Elin driver nu Stationen Röstånga ihop med sin bror. Nu i maj har Stationen öppet ons-lör från kl. 17.00 men med ojämna mellanrum bjuder de på söndagsbrunch, och det kan även komma andra specialare så håll koll på facebook eller bloggen. Vi åt brunch där idag, och jag hade höga förväntningar iom att Fröken Elins har varit en stor favorit, och jag blev inte besviken. Stationshuset är verkligen fint, och är inrett i lite Retrostil, uteservering är jättemysig och viktigast av allt; Jättegod mat och mycket att välja på. Vi blev alla mätta o belåtna och mumsade på; korv, bacon, köttbullar, äggröra, smoothies, ägghalvor, nybakt bröd, hummus, varmrökt lax, fetaost, äggsallad, fetaoströra, kycklingklubbor, fruktsallad, amerikanska pannkakor mm. Både juice, kaffe (iskaffe!), varm choklad och te till. För detta betalade vi vuxna 140 kr, barn under 5 år åt gratis och de mellan 6-12 kostade 70 kr. Jag gillar verkligen att äta brunch för att man kan få lite av allt och det är ofta ganska lätt att hitta grejer barnen vill äta + att man kan ta om av de grejer man gillade bäst. Mkt gott o prisvärt!

När man är här ska man förstås passa på att ut och gå i naturen på Söderåsen; Nackarpsdalen ligger närmast, men Skäralid  är inte långt det heller. Vi gick "bara" upp till Kopparhatten idag och njöt av den fina utsikten. Det är ju inte hit man ska bege sig om man vill vara ensam och ostörd men fint är det. Kolla in Söderåsens nationalpark för info om fler slingor att gå mm. Även Söderåsen.com har info om ställen värda ett besök.

Ta sig hit; Bil om man inte bor i närheten...

Senast besökt; Maj 2013

2 kommentarer:

  1. Hej jag såg denna hemsida och tänkte fråga har du något bra tips på ställen som man kan åka till på mors dag det ska helst vara barnvänligt och gärna med café min mamma älskar även trägårdar och inredning, tacksam för svar

    SvaraRadera
  2. åh, vilken rolig fråga! och vilken bra idé att ta med mamman på en utflykt! jag älskar att få utflykter i present. Det beror ju på vart i Skåne ni befinner er, vi åkte till Wanås förra året just på mors dag - det var trevligt, Sofiero är ju väldigt fint, Krapperup blir billigare - inget inträde, kanske Bäckadalens handelsträdgård eller Tirups örtagård? Malmö slottsträdgård är oxå väldigt mysigt. Du kan kolla här på bloggen under kategorin trädgård...Blir det sämre väder rekommenderar jag Höganäs Saluhall som kör en trevlig mors-dags meny, med särskild barnbuffé. Hoppas ni hittar något trevligt.

    SvaraRadera