lördag 11 maj 2013

Fulltofta strövområde

Åh det är så härligt ute i skogen nu; vitsipporna, det där skira gröna, gulsippor, fågelkvittret. Som min tvååring säger "väldigt skönt ute" och det har han ju helt rätt i. I dag kom vi äntligen i väg till Fulltofta strövområde, vi har lite väntat in fint väder och att löven skulle slå ut. Fulltofta är ett ganska stort område med ett tiotal olika stigar, men många gör nog som vi och utgår från Naturcentrum. Inne på Naturcentrum finns en utställning med många element som passar barn - missa inte heller ett toabesök - roligt särskilt för barn i kiss- och bajsåldern..... Såklart finns här olika slingor man kan gå, och de verkar ha satsat lite extra på barn här för det finns tex en bokstavsjakt (fr. ca 8 år - ej lämpligt med vagn), och en upptäckarrunda där man ska svara på frågor. Den nya trädpromenaden högt ovan marken är rolig för alla åldrar även om jag fått för mig att det var en runda man kunde gå (det är bara en liten "spång"  ut - man går samma väg tillbaka), och det finns även en naturlekplats (tänk hinderbana - rolig för sjuåringen men inte så givande för tvååringen). Men det finns förstås även möjlighet att bara gå en helt vanlig promenad i skogen;Vi började med att gå Ravinslingan (en av 3 kortare slingor som är anpassade för rullstolar, barnvagnar etc),och kom då förbi spännande kojor, en labyrint mm. Sen gick vi en egen liten runda; en kombo av Skåneleden och en befintlig slinga - här hade vagn inte funkat. Intill Naturcentrum ligger ett stall där det finns en massa hästar man kan gå ock klappa.

På Naturcentrum finns ett litet café med enklare utbud; mackor (små mackor på grovt bröd med ägg, skinka, köttbullar) kostar 20 kr, pannkakor m sylt 25, pajer (färdiga, frysta) 50 kr. Här äter man typ för att bli mätt och även om det inte är så dyrt så känns det ju inte särskilt prisvärt. Cafeét säljer även fikabröd (som i ärlighetens namn inte såg så jättelockande ut) och Triumfglass.

Prisnivå; Naturen är gratis och många gratis upplevelser här, caféet inte dyrt men jag hade nog hellre tagit med egen matsäck

Barnvänligt; Ja, verkligen. Mycket kul att upptäcka för barnen, även om jag inte tycker det behövs några extragrejer eg. (mkt nog att upptäcka i naturen) är det ju kul med lekplats, gissa bajset på naturrum etc.

Ta sig hit; Bil

Göra här: Det är inte så långt till Bosjökloster om man vill passa på när man är i krokarna.

Senast besökt: Maj 2013

1 kommentar:

  1. Kan verkligen rekomendera bokstavsjakten. Barnen tyckte att det var jätte spännande och blev helt uppslukade i att leta efter nästa bokstav. 1 och en halv timme tog rundan med en 7 åring o en 9 åring. Den går inte på några stigar mer än ibland. Rakt ut i skogen o i snår :D

    SvaraRadera