söndag 28 april 2013

MölleSist vi var i Mölle var nästan fem år sen, nästan lite absurt att det gått så lång tid och jag fattar verkligen inte varför för där är ju jättefint och det finns ju ungefär hur mycket som helst att upptäcka på Kullaberg. Mölle är ju inte särskilt stort men väldigt fint, och läget är ju extremt naturskönt. I Mölle finns många lite speciella hus, arkitekturen är rätt speciell och särskilt anslående är Grand Hotel. Själva hamnen är liten och mysig, och det är mysigt att gå här och titta på båtar och havet. I hamnen finns också ganska många matställen; Systrarna på piren, Feskeboa i Mölle  och Knafves café är tre ställen som ligger på rad i hamnen, Feskeboa öppnar redan kl. 9.00 och här finns bla lasagne, olika sallader, laxtallrik mm, till barnen finns nugggets och köttbullemacka, - rimliga priser. Knafves café har inga fasta öppettider men runt 11.30 bör man nog kunna få nåt ätbart, inte lika mkt att välja på här. Systrarna öppnar kl 12 och har inriktat sig på räkor och fisk, men det finns även paj osv. I hamnen  finns även ett lite enklare ställe som säljer baguetter och glass. Alldeles intill hamnen ligger Hotell Kullaberg, som även har en restaurang, Om man hör till skaran som endera gillar storstilad eftermiddagsfika eller kan äta sen lunch är Grand hotels Afternoon tea på söndagarna ett tips, kakbuffén lär vara något extra....Vi valde dock att besöka mysiga Mölle krukmakeri o Café som ligger en bit upp från hamnen. Här finns en mysig uteservering men även ett fint "uterum" man kan sitta i om det är för kallt. Caféet öppnar kl 9.00 och här kan man äta soppa (95 kr), pasta (125 kr) eller husets macka (85 kr), till barnen finns pasta med köttbullar för 45 kr o då ingår pannkakor efteråt. Väldigt trevligt.

Från Mölle kan man promenera till Ransvik, det är inte så långt, och vägen slingrar sig förbi en liten barnpool, här kan man inte ta med vagn så endera får barnen gå eller så har man bärsele. I Ransvik kan man äta/fika på Ellens café som bjuder på mackor, våfflor mm. Såklart kan man även bada på flera ställen om vädret tillåter.

Att skriva om Mölle utan att nämna Kullabergs naturreservat, mest känt är kanske Kullens Fyr men det finns många olika stigar, grottor mm att upptäcka. Det lär INTE dröja fem år till innan vi återvänder hit med andra ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar