måndag 1 april 2013

Krapperup

Vi avslutade påskledigheten med en riktigt höjdarutflykt - Krapperup slott, som ligger mellan Höganäs och Mölle. Vi hade bara passerat förbi här innan, men oj så mysigt här är! Själva slottet är väldigt vackert, vi tittade bara utifrån men det finns möjlighet till ordnade visningar, och här finns både ett museum (permanentutställning om Krapperup och Kullabygden), en konsthall, en liten hantverksbod med utställningar och en liten butik där en kan köpa bröd, marmelad och kakor. Parken runt slottet är trevlig att gå runt i, det är lite Sofierokänsla faktiskt. Jag kan tänka mig att det är superfin här när allting blommar, här finns både rosenträdgård och gott om rhododendron, och här finns oxå söta små broar som är roliga att springa över, ankor i dammen och "kojor" under buskarna. Men i ärlighetens namn är ju detta bara ren bonus för hit kommer en för att fika. Visserligen går det alldeles utmärkt att äta här, det serveras fina mackor -räkmacka 150 kr, sillmacka 120 kr och Soppa med ostmacka 145 kr, barnen fick äggmackor för 50 kr. Allt var gott, men särskilt prisvärt är det ju egentligen inte. Inte jättemycket att välja på i matväg men desto mer att välja på när det gäller fikat- såå många kakor (Kokos-hallonkaka, key lime paj, rabarbercheescake, muscavodostänger, maränger, chokladkaka, bullar, kokostoppar, chokladbollar.....), verkligen enormt mkt att välja på, allt ser verkligen supergott ut och mycket roligt som en inte direkt hittar på vanliga ställen. Te, Latte, varmchoklad, äppelmust och saft finns att dricka. Nu är väl fikat inte heller Skånes billigaste (50 kr för kaka och kaffet kostade 30 kr) men ändå, borggården i solen! Påskfjädrarna i trädet! Supergoda, smaskiga kakor! Roligt stenhjul på gården som blev en rutschekana! Ändå helt klart värt både bilresan och pengarna. Mys! Caféet är  bara öppet på helgerna (öppnar kl 11.00) fram till sommaren, men har öppet varje dag under sommarsäsongen. Åk hit, sätt dig i solen med en god kaka, ta en promenad och njut!

Prisläge: Egentligen inte så prisvärt med ganska saftiga priser på både mackor o kakor men jag gillar det här stället ändå och tycker det är värt.

Barnvänligt: Ja, gården, ankorna, springa i backarna o över broarna och såklart kakorna var väldans poppis. Det står inga barnalternativ på menyn men det var inga problem att fixa vare sig schyssta mackor eller mindre koppar varm choklad till barnen.

Göra här: Stanna till på vägen upp mot Kullaberg/Mölle. Gå en promenad  i parken. Åk ner till havet.

Ta sig hit: Bil

Senast besökt: April 2013

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar