måndag 18 februari 2013

Tema; Konst i Malmö

Det är sportlov men just nu regnar det och då kan det behövas alternativa till käcka och sportiga aktiviteter, eller hur? Jag har valt att skriva ett tema-inlägg om de tre stora konstställerna i Malmö. givetvis finns det massor med andra ställen där man kan kolla på konst men dessa är en ganska bra utgångspunkt. Bilden är i från Moderna muséet och Supersurelaismen.

Konsthallen har faktiskt allt som behövs för att bli ett riktigt bra utflyktsmål; Det ligger precis vid station Triangeln så det är extremt smidigt att ta sig hit, det är gratis, det är nästan alltid intressant, här finns en fin butik med fokus på böcker, maten på restaurangen är outstanding och när man tröttnat på att vara inomhus ligger Magistratsparken alldeles utanför med både  lekplats och grönytor. Vill man ha ännu mera park är det inte heller långt till Pildamsparken . Vi har varit här många många gånger och det är spännande att ser hur förvandlad lokalen blir under vissa utställningar. Restaurang Smak har super lunch och trevlig uteservering sommarsäsongen, här är gott om plats (men ofta fullt!), lyxig salladsbuffé - och det finns väldigt mycket matigt att välja mellan. De vegetariska rätterna lockar mig alltid mest här, spännande smaker! Barnstol, micro, skötbord mm finns, det här är ett riktigt familjehängsställe! Lunchen ligger på 105 resp 135 kr men om man "bara" tar salladsbuffé blir det betydligt billigare, det brukar även finnas någon soppa som billigare/lättare alternativ. Här finns även fika, nu har de konceptet söndagsfika mellan 11-17 på söndagar, massa gott att välja på verkar det som. Konsthallen ebjuder barnvisningar och olika  workshops för barn från 5 år och uppåt och miniträff för barn upp till 2 år

Moderna Muséet lyser knallorange med sin närvaro på den annars lite ödsliga Gasverksgatan. Minns ni Roseum? Häftiga lokaler är det i varje fall. Och hittills har det varit många intressanta utställningar. I somras var jag här och tittade på Niki de Saint Phalle, en konstnär jag intimt förknippar med min tid i Paris. Sen var vi här strax innan jul och tittade på Supersurrealismen som avslutades nu i januari. Även här finns en mindre butik och ett café som har ett soppbuffékoncept. Har dock inte testat maten där. Inträdet till Moderna muséet är 70 kr. Här finns tipspromenad barn kan gå och konstnycklar för att upptäcka detaljer i konstverken som kan va kul. De har även familjesöndagar med aktiviteter för barn. Efter besöket på muséet är du bara en kort promenad från stan eller så går du ner över bron mot Rörsjöstaden.

Slutligen Malmö Konstmuseum som ligger på Slottsholmen Malmö Museer är det museum jag tycker är minst intressant av dessa tre. Men på Malmö museer finns så mycket annat att titta på och får man inte nog inne på Slottsholmen kan man gå vidare till Teknik- och sjöfartsmuséet. Det kostar bara 40 kr och då får man gå in på alla musum inom Malmö muser, men det varken hinner eller orkar man! 

Vill du hitta på nåt mer att göra i Malmö kolla i kategorin Malmö med omnejd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar