lördag 2 februari 2013

Kullaleden Lerberget - Viken, + Vikens hamnkrog

Vi gick ju längs Kullaleden en solig men blåsig söndag i november, då gick vi mellan Domsten och Viken och hade matsäck med oss. Denna gången gick vi från andra hållet, från Lerberget till Viken, solen kom fram och det blev en härlig vinterpromenad med oväntat mycket snö. Promenaden tog nog ungefär en timme, tvååringen satt i vagnen och sjuåringen gnällde bitvis över att hon var "trött i benen" men det gick på det stora hela ändå bra. Vi provade tex att bedöma avstånd, typ det är nog 30 steg till den där bänken. Sen var det spännande att gå uppe på klitterna. Framme i Viken åt vi lyxig lunch på Vikens hamnkrog. De flesta andra hamnkrogar jag känner till har bara öppet under sommarsäsongen men just i Viken har de helårsöppet och serverar lunch både på vardagar och helger. Helglunchen kostar 129 kronor och det känns prisvärt för här är det fin mat; Vi vuxna åt pocherad sej med blåmusselsås och sötpotatiskompott, jättegott! (Vill man inte äta fisk finns en kötträtt och en pastarätt.) Barnen slukade sin pasta med köttfärssås (70 kr), i och med att båda barnen länsade sina tallrikar o ändå ville ha mackor efteråt kunde vi önskat något större portioner. Men som sagt, gott och fint. Och på sommaren finns här uteservering. Eftersom vi hade kört upp till Lerberget fanns två alternativ; ta buss 220 upp t Lerberget (den går tre gånger i timmen) eller gå hela vägen tillbaka. Solen sken och ingen ville åka buss så det var ett enkelt beslut. En jättemysig dag med massor av frisk luft och sammanlagt två timmars promenad.

Prisnivå; Promenad och naturupplevelse är gratis, Vikens hamnkrog är förstås inte det billigaste stället, men åh, vad gott, och just den där lite lyxiga känslan av att äta vällagad mat på ett lite finare ställe är ändå värd rätt mycket. Och som sagt 129 kr känns prisvärt i det här sammanhanget. Dock har jag lite svårt för det där med att ta betalt för vatten och de tog faktiskt 12 kr/person.

Barnvänligt; Ja, barnstol finns på krogen och deras facebooksida står att de förutom pasta köttfärssås även har hamburgare o pannkakor, men det kanske bara gäller på söndagar för idag fanns bara pastan. Kullaleden går finfint att gå med barnvagn, lite trögt att köra bitvis, eftersom det delvis går över sand/strand.

Ta sig hit; Bil eller buss 220

Göra här; I utkanten av Viken, vid Vikens havsbad finn en gungställning, man kan även kika på båtar i den lilla hamnen.

Senast besökt; Februari 2013

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar