onsdag 6 februari 2013

Lunds saluhall

Lunds saluhall återinvigdes i november 2012 efter renovering och här är nu ett annat stuk än tidigare och många restauranger och handlare har tillkommit. Här kan man äta lunch (och i vissa fall även middag) och då har man flera olika valmöjligheter;

Alfredo's pasta; serverar flera olika sorters pastarätter och dessutom pizza och plocktallrick. Gott, snabbt och prisvärt - lunchen kostar 65 kronor. Sittutrymmet är hyfsat luftigt och det är inga problem att hitta nåt barnen tycker om.

Shiraz - persisk mat, tex olika persiska grytor och soppor, men även angusburgare. God trevlig salladsbuffé med bröd ingår. Känns lite trångt här, men ändå bra sittyta. Prisnivå; runt 80 kr.

Grill och Meze lounge - lite mer en "riktig" restaurang som även håller öppet kvällstid. På lunchen har de ett buffékoncept med en huvudrätt samt riklig salladsbuffé (95 kr vuxen, 55 kr barn).  De har även soppa och sallad 65 resp. 55 kr). Schysst att man kan ta så mkt man vill - men 95 känns ändå mkt för en lunch. Även uteservering.

Les Halles är en lite finare restaurang med franskt stuk och bordsservering. Även de håller öppet kvällstid. Lunch runt 89-95 kronor, och då erbjuds soppa, sallad, en dagens rätt och en fransk rätt som är lite dyrare. Det hade inte skadat med lite större portioner....

Thaiway serverar 5 olika thailändska rätter till lunch, 55 kr. Endast höga barstolar, vilket känns lite besvärligt med mindre barn. Har inte testat.

Wasabi är en sushireataurang med sushi samt lite andra japanska rätter. Lucnh runt 85-95 kr. Endast barstolar. Har ifs bara ätit här en gång, och då åt jag Teryakilax som var gott, men som inte på långa vägar klådde Zen sushis variant, som dessutom är billigare. Ris, och lite sallad till, jag fick be om mer ris. Jag är HUNGRIG till lunch, vad är detta med mini-portioner? För 95 spänn ska man väl ändå få bli mätt?

Malmstens fisk och kök är en fiskrestaurang, lunch 95 kronor. Här kan man även köpa med sig fisk o dyl hem och de har dessutom en hel del färdiglagat att erbjuda. Har inte testat,

Vegeriet erbjuder vegetarisk mat, lunchen ligger mellan 55-75 kr. De har även varma mackor och sallader. Enbart barstolar. Har även färdiglagat att ta med hem.

Vill man ta med sig lunchen finns även Widerbergs gröna deli  som förutom färdiga sallader även erbjuder egenkomponerade sallader, wraps och baguetter. Prisnivå 40-59 kronor. Tyvärr har de inga sittplatser men perfekt för att ta med till Botan i vår...Har såklart ätit många mackor från Widerbergs kött och salladerna och wrapsen här är fräscha o goda.

Om man vill handla med sig något gott hem finns många bra möjligheter till det; Widerbergs gröna deli, Vegeriet  och Malmstens fisk har många olika alternativ och Holmgrens säljer förutom kött även goda korvar, lyxoliver och lite annat plock. Här finns dessutom även Osthuset och Gateaux som har bröd och andra bakverk.

Helt enkelt ett roligt utflyktsmål för matintresserade.

Här kan du läsa om några andra Lundafavoriter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar