fredag 10 augusti 2012

Utflyktsakuten testar; Bakken

Bakken var vi till förra Sommaren, stora var då 5½ och sugen på att testa lite karuseller och vi tyckte Bakken kunde vara lagom att testa. På Bakken är det gratis att gå in och sen kan man välja mellan att köpa åkband och enskilda biljetter, det är ju bra om tex någon ur den äldre generationen vill följa med och titta men inte själv är intresserad av att åka. Lilla var då liten och var mest i vagnen så han skulle inte åka något utan vi turades om att åka grejer med dottern och passa sonen, vissa grejer kunde hon även åka själv. På Bakken finns mycket att åka, både lite mer lugna grejer och mer vilda spännande saker, ingen av oss gillar när det snurrar för mycket så den typen av karuseller undviker vi. Men vi åkte bla Radiobilarna, Spöktåget, Mariehönen, safari och självklart Rutchebanen. Det blev en rolig dag och Bakken har en mysig miljö. Det är bra att vara där när det öppnar (dvs kl 12.00) för när vi kom så var det inte jättemycket folk eller köer men under dagen strömmade det in fler och fler människor och parken kändes då trängre, och det blev långa köer. Självklart finns en massa olika ställen att äta på och köpa glass och fika mm. Man kan även passa på att gå en sväng i Dyrehaven, ett naturområde där det finns ex rådjur, gott om plats att picknicka på men djuren är ganska vana vid människor och kan bli närgågna...

Prisnivå; Gratis inträde men ett åkband kostar fr. 219 kr (159 för barn som bara åker barnkarusellerna), sen ska man äta och ta sig dit så sammanlagt blir det ganska dyrt)

Barnvänligt; Ja, absolut! Roligt!

Ta sig hit; Bakken ligger i Klampenborg; man kan ta tåg från Helsingör (eller Köpenhamn om man nu bor längre söderut och åker via bron).

Göra här; Bakken är ett heldagsbesök!

Senast besökt; Juli 2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar