söndag 12 augusti 2012

Söderåsen; Skäralid

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om Nackarpsdalen, men Söderåsens nationalpark är stor och hit kan man göra många utflykter. Man kan tex åka till Skäralid där Naturum ligger, från Skäralid kan man gå Kopparhattsrundan  som är 3,9 km lång, och här finns även Hermelinrundan som bara är 800 meter. Går man Kopparhattsrundan kommer man först ner i en ravin för att sen komma upp på platån med fantastisk utsikt från Kopparhatten. Verkligen härlig natur och allas om tror att Skåne är platt får nog tänka om....Vill man inte gå hela rundan kan man bara gå upp till Kopparhatten för att titta på den fantastiska utsikten, inte så långt men det är ju rejält uppför och här kan man inte ha med vagn.

 I Skäralid finns även Skäralids Restaurang som serverar rejäl mat, kan vara gott efter en lång vandring! Även om man tänker äta på restaurangen kan det vara bra att ha med lite mackor/fika att mumsa på  i skogen - man blir hungrig av att vara ute i naturen och 4 km kan kännas långt för en liten unge så lite fikapauser kan behövas.

Prisnivå; Gratis promenad och naturupplevelse; Skäralids resaturang serverar dagens rätt serveras mån-fre för 89 kr.

Barnvänligt; Ja, Hermelinrundan är lättillgänglig för alla och kort, vi var här när stora var 3,5 och att gå 4 km var inga problem, hon skuttade fram och gick dessutom glatt Hermelinrundan efteråt.

Ta sig hit; bil

Göra här; kolla in Soderasen.com för mer inspiration till utflykter på Söderåsen.

Senast besökt; Maj 2013 (äldre bild)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar