lördag 4 augusti 2012

Höganäs
I dag har vi varit i Höganäs! Jag ville spana in den nyöppnade saluhallen, ett oroligt sympatsikt och trevligt initiativ! I den gamla stengodsfabriken har folket bakom Grand Hôtel i Mölle startat en saluhall där man främst säljer lokalproducerade varor. Runt omkring på Kullahalvön och  Bjärehalvön finns många producenter av grönsaker mm och detta har man tagit fasta på. Vi botaniserar här en stund och köper med oss tomater, gurka, bröd och lite konserver hem. Här finns även ett café och senare kommer en restaurang öppnas, jag kommer absolut att vilja testa den! Cafét erbjuder sallader, soppor, mackor och fika men vi testar inget. Istället går vi ner till hamnen, mysigt att vara vid havet när det är fint väder! Vi tittar lite på båtarna och går sen bort till den roliga lekplatsen - här finns"klätterkuber" och en kantrad båt och mycket att klättra på, passar bäst för lite större barn. Här finns även ett väldigt schysst badställe, dels en strand men även trädäck/bryggor, hopptorn och rutchkanor. Vi ångrade att vi inte tagit med oss badkläder!

Vi började bli hungriga men Bryggan och Kajkanten som ligger nere i hamnen öppnar inte förrän 12.00 så vi gick upp mot stan och hamnade på Kakboden på Sundstorget. Det var väl lite sådär, lite tafflig personal (allt tog ganska lång tid), pastasalladen med överkokt, söndrig pasta ratade vi och åt istället varma mackor (stora mackor 69 kr, barn som äter lite kan säkert dela på en macka). Önskar att vi hade gått till Kafé Zolo istället, så himla schysst det verkar! Vi gick en liten runda på stan, här finns ex Liten som säljer barnkläder (bla Geggamoja och Katvig) och Barngarderoben (med märken som Name it och Me too). Sen gick vi neråt hamnen till igen och köpte glass i den lilla glasskiosken på vägen ner mot havet. Det är inte jätteofta man ser Triumfglass så vi var glada över att hitta det här. Det finns en glasskiosk precis vid hamnen men de har bara GB-glass, inget fel på den glassen men det finns ju överallt. Det blev en mysig utflykt lagom långt bort!

2 kommentarer:

 1. Hej hopp! Nu först såg jag din fråga på Fixa Din Blogspot om hur man får dit en fb-knapp på bloggen som pekar till bloggens fb-sida. Har svarat där, men du kanske inte ser det, så jag skriver det här oxå:

  Gå till Layout
  Klicka på Lägg till en gadget
  Välj "Bild" i listan som dyker upp och hämta bilden du tänkt använda. Där sätter du också in länken till din fb-sida.
  Lycka till!
  ☼☼☼

  SvaraRadera