lördag 16 maj 2015

Mat och möten + Axeltorpsravinen

Jag har spanat in Mat & Möten utanför Båstad ett tag och i torsdags var det fint utsflyktsväder så vi åkte upp till Bjärehalvön och åt lunch där. Jag gillar verkligen den här typen av ställen - det finns mycket att välja på - förutom två olika dagens som med stor salladsbuffé o kaffe efteråt kostar 155 kr finns smörgåsar, sallad, omelett, burgare, sallad, fish och chips - detta är inte ett billighetsställe mkt ligger på runt 130 kronor eller mer men man satsar på lokala råvaror och kvalitet - vilket jag uppskattar. Det fanns också mycket bra för barnen - fish and chips, spagetti o köttfärsås, hamburgare och köttbullar. Stället ligger oxå fantastiska med fin utsikt och är en bra utgångspunkt för utflykter i närheten. Trevlig personal som var hjälpsam, bjöd på en extra portion mat till sonen som älskade köttfärssåsen och glatt tipsade om var vi kunde promenera. Jag vill gärna testa deras brunch och åker gärna tillbaka hit. Självklart kan man även fika här - fanns mkt som såg gott ut o även glass men vi testade inget av det denna gång.

Vill man shoppa lite, eller fika senare liggar Mat o Möten precis vid Boarp. Här finns bla blomsterhandel, grönsakshandel och en barnklädesaffär.

Vill man ha dramatiska klippor och härligt kustlandskap åker man till hovs hallar men denna gång var vi mer sugna på skogen och åkte till Axeltorpsravinen. Då åker man genom Båstad mot Förslöv sen är det skyltat Axeltorp till vänster. Där finns parkering och en slinga man kan gå. Och här är verkligen FANTASTISKT vackert, särskilt i vårgrönskan förstås. Dramatisk natur med vattenfall och ravinen och allt det gröna -här passar förstås inte vagn utan gående barn eller bärsele får det bli. Vår "lilla" fyller ju fem i augusti så jag känner att jag börjar glömma det här med småbarn o hur det var...Första delen av rundan var som sagt fantastisk sen är sista delen tyvärr längs en bilväg men fint med äppelplantage o så på sidan av. Överhuvudtaget fina omgivningar med gamla stenmurar, allér, maskrosängar, rapsfält osv.


Den här utflykten passar bäst att göra med bil.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar