lördag 22 februari 2014

Danmarks tekniska museum

I dag har vi varit på Danmarks tekniska museum som ligger i Helsingör. Muséets fokus ligger på olika slags fordon; flygplan, bilar, elbilar, tåg, motorcyklar mm och våra barn tycker det är väldigt kul och vi har tidigare varit på flera andra muséer med detta tema t.ex. Teknik och Sjöfartsmuséet i Malmö , Järnvägens museum i Ängelholm, och Flygplansmuséet i Ängelholm. Tyvärr ligger Danmarks tekniska museum lite off, men det finns flera olika bussar man kan ta, själva byggnaden ser väl inte heller precis särskilt flashig ut. Själva muséet är rätt kul även om det hade kunnat vara mer pedagogiskt och barnen hade gärna velat kunna klättra in och prova fler fordon. Lokalerna är stora och endast en liten del är uppvärmt så observera att det vintertid är KALLT här inne. Vissa saker är interaktiva, det finns tex en elbil man kan köra där gaspedalen sätter igång en "film" i rutan så att det ser ut som om man är ute o kör, det finns en flygsimulator, man kan trycka igång en stor modelltågbana men det hade gärna fått finnas fler såna här grejer. Men allt som allt en ganska så kul utflykt.

Prisnivå; 65 kr för vuxen och gratis för barn upp till 18 känns som ett rimligt pris för vad man får.

Ta sig hit; Från Helsingör station går buss 802 som stannar precis utanför muséet, annars kan man även ta buss 353 som stannar en kort bit därifrån.

Mat; På hemsidan finns info om ett fik och en meny men vi såg bara att de hade glass, läsk, chips och kokosbollar så det är nog säkrast att äta innan eller efter.

Göra här; Passa på och gå runt i Helsingör, här finns våra andra utflykter till Helsingör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar