söndag 12 januari 2014

Erikstorps kungsgårdDet är trevligt med söndagsutflykter! Den här tiden på året är dock lite tråkig för många ställen är stängda och just söndagar kan det kännas lite småsvårt att hitta schyssta ställen att äta på. Jag har funderat på att åka till Erikstorps kungsgård ett tag och idag passade det bra med en liten utflykt dit. Restaurangen ligger i Borstahusen och en dag när det inte blåser lika mycket är det trevligt att promenera ner i hamnen en sväng, eller gå en bit längs havsleden. På söndagar fr. klockan 11.00 kan man alltså äta brunch på Erikstorps kungsgård o vill man se exakt vad man får för mat kan man kolla in menyn. Jag tycker det är väldigt trevligt att lägga ut vad som finns på brunchen på det här viset - då kan man ju kolla o se om det är något som man är sugen på och så att det finns något som passar alla i familjen. Har nog inte sett någon annan restaurang som gjort så. Själva ställer känns mysigt o alldeles lagom, vi vill liksom inte klampa in i en fin restaurang med linnedukar o silverbestick - här är det mer träbord, ljust o mysigt och inte formell stämning. Alla äter sig mätta o nöjda, äggkakan, soppan o fläsket får beröm men vi tycker det är synd att de inte satsat på lite bättre kvalitet på prinskorvarna o köttbullarna var sjukt torra o tråkiga. Och jag hade gärna lagt till laxen på buffén. MEN det fanns ju gott om andra saker att välja på. Känns som ett rätt schysst ställe att samlas på om man är några stycken som ska träffas eller kanske fira något - men då ska man nog boka bord. När vi kom dit strax efter 11.00 så var det gott om plats men det blev snabbt mer o mer fullt.

Prisnivå; Brunchen kostar 139 kr för vuxna o tio kronor per år för barn vilket känns prisvärt, brunch är av någon anledning ofta väldigt dyrt, tycker det är helt bisarrt med brunch på uppåt 200 kr.

Barnvänligt; Ja, vi kände oss välkomna o det funkar ju alltid bra med buffé. Kanske det kunde funnits ytterligare något tillbehör som någon form av potatis eller pasta.

Ta sig hit; Bil eller buss från centrala Landskrona, (eller gå havlsleden)

Göra här: Spana in Borstahusen, eller kolla in kategorin Landskrona

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar