måndag 18 november 2013

Toy World
Under höstlovet och passade vi även på att besöka Toy World som ligger i Magnus Stenbocks-gallerian i Helsingborg. Toy World öppnade i våras och är ganska nytt - här finns förstås MASSVIS med olika leksaker; Star wars, Playmobil, dockskåp, Lego, Happy-Meal-leksaker mm, mkt är uppbyggt så att det finns knappar att trycka på för att tex sätta igång bilar i en bilbana, starta tåg i en tågräls, tända ljuset i dockskåpen osv. Mkt att titta på och läskiga rummet var poppis hos sjuåringen men läskigt för treåringen, men roligast var nog det lilla lekrummet med pippitält, fotbollspel, helikopter o bil (kiddie-rides som kostar en tia). Jag hajar till för entrépriset: 85 kr för vuxen o 55 för barn över 2 blir rejält mkt pengar man inte riktigt får valuta för här. 50 för vuxen o kanske 30 för barn hade känts mer rimligt o då borde en kiddie-ride ingått. Här finns även fiskdamm och ett "fik" - med ytterst begränsat sortiment m relativ höga priser. Behöver man av nån anledning roa sina barn på stan inomhus så kan man såklart gå hit men det känns som det finns många andra inomhusaktiviteter som är roligare.

Prisnivå; För dyr, det är lite kul, men vi la kanske en timme här o det kändes som det räckte bra så man får inte så mkt för pengarna.

Ta sig hit: Ligger centralt i Helsingborg så ta tåget eller bussen.

Barnvänligt; Ja, barnen tyckte det var roligt, dock ska man inte ta med sig barnvagn in.

Göra här/Mat; Ligger centralt i Helsingborg, denna gång gick vi till Ebbas fik men det finns ju många trevliga ställen att välja på kolla under kategorin Helsingborg m omnejd - där finns oxå tips på annat man kan göra i Helsingborg.

2 kommentarer:

  1. Vad kul att barnen tyckte det var roligt. Jämför man vårt entrépris med andra privata upplevelser kring Helsingborg (t.ex. bio, teater, konserter, Tropikariet, Djurparken, Busfabriken) så ligger vi betydligt billigare. Snarare i nivå med t.ex. Dunkers Kulturhus, men då är dessa skattefinansierade. Med tanke på vårt läge i gallerian mitt i centrala stan, att vi byggt upp verksamheten med egna medel och driver detta helt privat utan ekonomiskt stöd tar vi inte oskälig entréavgift. Att betala 20:- för en espresso eller cappuccino i vårt café kan man heller inte kalla dyrt. Hur mycket tid man sen spenderar hos oss är högst individuellt och beror på intresse. Att ge varje leksak av våra 10 000 leksaker en sekunds titt motsvarar 3 timmar. Lägg därtill nästan 60 knappar att aktivera, en hel del att leka med, tipsrunda, café och shop så får du en hel del för pengarna...

    SvaraRadera
  2. Detta är ju min subjektiva uppfattning, att ni inte är skattefinansierade gör ju att jag kan ha förståelse för prissättning men förhöjer ju inte upplevelsen. Ang priserna i cafet meande jag inte just kaffet utan kakor mm som inte kändes så prisvärda. Jag tänker att ni kanske skulle få fler besökare o därmed få in mer pengar om ni sänkte priset något. Och entreen på Dunkers är gratis för barn så det blir ju ganska rejält mkt billigare att gå in där för en vuxen + två barn.

    SvaraRadera