lördag 31 augusti 2013

Hillesgården

Hur ska jag kunna beskriva Hillesgården? Jag gick runt och småskrattade nästa hela tiden i dag när vi var där för det var så....så jag vet inte, chanserat? Det kändes som tiden stått stilla sen jag vet inte 60-talet? Sen var vi i princip de enda som var där o den stora anläggningen kändes ganska bortglömd och tom. Hillesgården har förr om åren tagit entré men nu är det gratis att gå in och kommer man hit finns en del att titta på o göra även om allt kanske är aningens mindre fantastiskt än hemsidan låter påskina. Hillesgården ligger mitt ute i skogen känns det som och här är säkert fint att gå skogspromenader (det finns även en minipromenadslinga på 500 m invid själva anläggningen). Själva anläggningen består av många olika hus, som besökare över dagen vill man kanske titta på örtträdgården (som låg precis v parkeringen o kändes lite småtrist), eller gå in i parken där det tex finns ett våffelcafé, en lekplats (som faktiskt var fantastisk - barnen var lyriska), och ett minizoo/fågelpark. Här känns det ganska öde, vi går förbi många tomma burar o börjar tro att det inte finns några djur, men jo, man kan gå in på ett litet inomhus-"zoo" där det finns apor och fiskar. Kul! i fågelparksdelen är också ganska öde men vi ser iaf påfåglar o fasaner. Men såå stor är inte parken, och på hemsidan står att det finns en loppis, och jo, det gör det men den var väldigt liten och utbudet var ganska skralt.Hela tiden går man runt o funderar på de som driver stället, hur går det runt liksom? Men är man i krokarna så är det som sagt gratis att gå in.

Vi ville såklart även passa på att testa maten och barnen åt först våfflor på våffelcaféet och sen åt vi alla mat på restaurangen (som är ett kapitel för sig - inredningen, nej - jag kan inte förklara men 70-talet ringde o ville ha tillbaka sina plastgolv, och allt trä...). Förutom en helglunch finns även a la carte och här serveras mycket lokalproducerat - gott. Faktiskt var maten riktigt bra, även om 69 kr för lite korv med pulverpotatismos inte kändes så prisvärt, men vi vuxna var nöjda med våra rätte.

Barnvänligt; Ja, absolut, lekplatsen var som sagt en höjdare - många lite annorlunda inslag, och djur är alltid kul. Två barnalternativ på menyn; korv/köttbullar m. mos eller spagetti o köttfärssås.

Prisnivå; Gratis att gå in, restaurangens priser ligger mellan 98-170 kr, som sagt var maten god men miljön är inte jättemysig.

Ta sig hit; bil

Senast besökt: Augusti 2013

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar