lördag 23 mars 2013

ArkenI brist på nya utflykter får det bli ett "gammalt" tips nämligen konstmuséet Arken i Ishöj utanför Köpenhamn. Om man jämför Arken med Louisiana så vinner nog Louisana. Men det betyder inte att Arken är dåligt utan mer att Louisiana är väldigt bra. Arken ligger förvisso också vid vattnet men har inte samma häftiga läge som Louisiana, och saknar skulpturpark. Men ändå är detta museum väl värt en utflykt. Jag har varit där flera gånger men nu är det länge sen sist. Bla såg jag en väldigt häftig utställning om kroppen/synen på kroppen för flera år sedan. På Arken finns en mindre permanent utställning och en bör kolla in aktuella utställningar och åka hit när det är något som intresserar en. Precis som på många andra konstmuséum finns en intressant butik och förstås finns även ett café. Förutom brunchen som låter god, är menyn ganska underlig. När vi var här senast åt vi någon slags mackor som jag vill minnas var sådär, ingen katastrof men verkligen ingen höjdare. Som väntat är priserna ganska tilltagna.

Prisnivå; Med transport, inträde och mat blir detta en relativt dyr utflykt men ibland är det skönt att komma iväg till den här typen av ställen, det känns liksom som en vardagsflykt: Vuxna 95 Dkk, barn gratis, Brunchen som serveras på helgerna kostar 125 Dkk.

Barnvänligt: Ja, det är kul att titta på konst med barn, på söndagarna har Arken familjesöndag med aktiviteter för barn. Man kan gå ner på stranden en sväng och det är spännande bara med resan över bron. Caféet har ett barnalternativ som dock känns väldigt danskt, men om man tex äter brunchen kan nog barnen plocka lite från den och så får man kanske komplettera med en macka.

Ta sig hit. Tåg t. Köpenhamn, sedan S-tåg till Ishoj, det är en bit att promenera från stationen i Ishoj.

Göra här: Gå ner till stranden och promenera omkring i strandparken. Eller åk tillbaka till Köpenhamn.

Senast besökt: Kommer faktiskt inte ihåg, bilden är väldigt gammal - från 2007.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar