söndag 11 november 2012

Lite mera Malmö


Det har inte blivit några nya utflykter på ett tag så jag tänkte dela med mig av lite fler Malmö-favoriter. Om man är i Malmö, kanske på Möllan eller i Folkets park faller det sig ganska naturligt att dra sig mot St Knuts Torg och sen Rörsjöstan. St Knuts Torg är verkligen ett favvoställe, att sitta där på St Knuts bageris uteservering, detta var också ett ställe där vi ofta träffade på folk vi kände då när det begav sig. Extremt prisvärt (25 spänn för en latte) och de är hjälpsamma o hjälper till med barnstolar mm - uppskattas mkt. Fiket fick ett rejält uppsving när de skaffade espressomaskin..... Jag är inte superförtjust i deras mackor (inte för att det är nåt fel på dem, gillar bara inte den här typen av baguetter med diverse röror), men det är sjysst att fika här/slänga i barn mellis. Här vid torget ligger en del andra caféer men det var oftast St Knuts bageri vi hängde på....Här ligger även en second-hand butik man kan kika in på, och en Bokhandel med både nya o gamla böcker på engelska. Är man på St Knut är Rörsjöstan bara en kort promenad bort. Ett trevligt ställe att äta på är Element café som förutom mackor o sallader även har mer matiga alternativ som lasagne, canneloni och fiskgryta. Även här trevliga Malmöpriser. Precis utanför i den mysiga allén/gångstigen ligger en schysst lekplats. En bit längre bort ligger Rörsjöparken och Tillgänglihetslekplatsen.

Prisnivå; Lekplatser är gratis, Malmö är överlag mkt billigare o mer prisvärt än Helsingbor, St Knust Bageri är verkligen prisvärt, men samtidigt schysst (vissa billiga ställen är ju lite sunkiga men inte detta).

Barnvänligt; Ja, bra lekplatser, och St Knutsbageri har barnstolar o hjälpsam personal. Även Element har barnstolar o mkt att välja på i matväg för både barn o vuxna.

Ta sig hit; Ta tåget till Triangeln, sen går man

Göra här; Som sagt Folkets park ligger när, men annars är det ju nära t stan.

Senast besökt; 2012 men bilden är gammal....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar