söndag 4 november 2012

Kullaleden; Domsten - Viken

Vi gick en delsträcka av Kullaleden idag, från Domsten till Viken. Det var lite blåsigt, men även soligt och väldigt härligt. Jag gillar att gå vid havet jättemycket och även om vi kan göra det här i Rydebäck är det kul att upptäcka andra kuststräckor att gå längs. Kullaleden börjar nere vid Domsten för att fortsätta ända upp till Mölle, men såklart går det alldeles utmärkt att gå en del av sträckan. Vi gick som sagt från Domsten till Viken och sen tillbaka, en smart variant hade varit att ta bussen (Buss 220) upp till tex Höganäs och sen gå neråt mot Domsten. Eftersom vi just nu har en tvååring som ballar ur lite då och då hade vi matsäck med oss, men annars kan man äta på Vikens hamnkrog som verkar ha en trevlig söndagslunch, och det finns även en thai-restaurang nere vid havet. Viken känns ganska mycket som en sommmarhängs-plats men en söndag i november funkar det oxå.

Prisnivå; Promenaden är gratis; Söndagslunchen kostar 139 kr.

Barnvänligt; Ja; härligt att gå här vid havet, man kan gå ner till stranden, gå upp på bunkrarna, kolla in båtar i hamnen i både Domsten och Viken. Det går utmärkt att gå här med vagn, upp mot Viken är det spångar och  en lite mindre stig - tycker man det är besvärligt att gå här kan man gå upp på vägen ovanför.

Ta sig hit; Buss 220, eller bil. Som sagt kan det vara smart att tex ta bussen t Höganäs o sen gå söderut, och sen ta bussen igen när man inte orkar gå längre.

Göra här; Här i krokarna finns många gårdsbutiker och ställen som säljer närodlat, man kan tex svänga förbi Larsviken eller Vikentomater.

Senast besökt; November 2012


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar