måndag 16 november 2015

Eslövs leksaksmuséeum

Efter en trist vecka med vab behövde vi hitta på nånting och eftersom alla var lite småkrassliga ville vi ha en inomhusaktivitet - det fick bli Eslövs leksaksmuseeum!
Har man barn som gillar tåg så ska man absolut åka hit - en stor del av behållningen är de uppbyggda modelljärnvägslandskapen med olika miljöer. Det är oerhört detaljerat och fascinerande - det är liksom på nivån -"där står en man (dvs en pytteliten gubbe) och kissar och man ser kisstrålen"! Riktigt coolt när de släcker ner och man ser alla belysning som finns också. Här kan man stå länge o upptäcka nya detaljer. Såklart finns även massa annat - bilar, lego, barbiedockor, gamla tv-spel - mycket utrymme för nostalgi. Här finns en liten butik med leksaker - ganska skönt att det inte är mer kommersialiserat än så. Muséet skulle må bra av en liten uppfräschning - när man kliver in i entrén luktar det ärligt talat väldigt illa - men låt inte det avskräcka er längre in i lokalen där utställningarna är det bättre. Öppet ons-lör 12-16,  entré Vuxna 60 SEK, Barn & ungdom (5-15 år) 30 SEK. Barn under 4 år - gratis. 

Vi hade tänkt kombinera med en lunch/fika på café Borgstugan vid Trollenäs slott men det fick bli en snabb fika på ett café i Eslöv i stället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar