lördag 15 augusti 2015

Nimis

Nimis. Drar ett djupt andetag. Jag kan nog faktiskt inte skriva om Nimis utan att bli en smula politisk. Jag vill påpeka att jag inte sympatiserar med Lars Vilks. Självklart är det helt absurt att han är mordhotad - det ska ingen behöva bli. Men nej, jag tycker inte hans provokationer leder till något gott. Men hur som helst är Nimis häftigt - detta märkliga konstverk uppe vid Himmelstorp på Kullen, en samling Drivved som Vilks spikat ihop, som man inte bara tittar på utan upplever inifrån - man går, klättrar genom konstverket. Promenaden dit är oxå mäktig - härlig natur och så när man kommer ut till Nimis o ser havet....ja härligt är det. Oavsett vad man tycker om Vilks i övrigt.

Här kan man inte ha vagn och små barn bör kunna sitta i bärsele och var försiktig! Det har hänt olyckor här med barn som ramlat och nu sägs det att Nimis kanske ska rivas för att säkerheten är för dålig. Om man inte vill gå igenom själva Nimis finns möjlighet att gå vid sidan av o komma ner till vattnet: Det är brant, stenar o rötter o är ska man inte gå om man har problem med knän eller balansen.

Vi började utflykten på Holy smoke - jättegott och det märks att stället blivit populärt under sommaren - mycket folk. Sen upp till Nimis, glass på hembygdsgården i Himmelstorp, bad i Mölle och fika på krapperup. Mkt mysig utflykt som kräver bil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar