tisdag 23 juli 2013

Skälderviken

Vilken varm och härlig sommar vi har! Då passar det bra att göra badutflykter och även om vi har nära till vår fina strand i Rydebäck är det kul att utforska Nordvästra Skånes kust och andra stränder. Om man vill kunna bada och äta (utan att själv ta med mat) är Skälderviken ett utmärkt alternativ. Stranden här är jättefin; härlig len sandstrand med jättebra botten, inte massa sten, eller tång utan perfekt både för att bygga sandslott, plaska runt i strandkanten eller ligga och sola. Här är även super för bad, varken för djupt snabbt för de små eller för långgrunt. Här finns även ett parti med större stenar där många går runt med håv och försöker fånga fiskar. Vattnet är klart o fint så det är lätt att se botten o fiskar. I den norra delen av viken finns en småbåtshamn, här finns även en Hamnkrog som inte ska förväxlas med Hamnpentryt. Väl nere på själva stranden finns fler matställen att äta på; Bunkern ligger PÅ stranden o serverar ex hamburgartallrik, och halstrad lax. Klitterhus är en lite finare restaurang som serverar dagens lunch men deras strandbar har tex paninis, toast, korv med bröd mm till bra priser. Här äter man också direkt på stranden. ''

En bit längre söderut och på andra sidan klitterna ligger Havsbadskjollan som serverar pizza, hamburgare, korv mm. Ett perfekt ställe att äta på med barn, för här finns förutom väldigt barnvänlig mat även en lekplats i skuggan, och klättervänliga träd. Pizzorna kostar runt 80-90 kr och är goda, och här kan man även köpa glass. En utflykt att bli glad av!

Prisnivå; Stranden är gratis såklart, Havsbadskjollans priser känns helt rimliga och jag önskar att vi hade något liknande på lite närmare håll

Barnvänligt; Ja, stranden är ju en perfekt för barn; samla snäckor, göra sandslott, bada, plaska runt i strandkanten o Havsbadskjollan var ett perfekt lunchställe för hela familjen.

Ta sig hit; Det går bussar (buss 4 t havsbaden) men med alla strandattiraljer känns nog bil enklare.

Göra här: Titta gärna på mina andra inlägg om Ängelholm - det är ju en mysig sommarstad o här finns mycket att upptäcka.

Senast besökt; Juli 2013 (Bilden är från lekplatsen v Havsbadskjollan)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar